Pleisterwerk

Pleisterwerk staat  voor het vlak en strak maken van ruwe wanden en plafonds door middel van een laag gipsmortel. Een pleisterlaag heeft een dikte tussen de 1 en 6 mm. Pleisterwerk kan op bijna alle ondergronden (met uitzondering van hout) aangebracht worden en is een goede basis voor vrijwel alle wandafwerkingen, zoals sierpleister, verf of behang.

Raapwerk

Raapwerk staat voor het vlak en strak maken van ruwe wanden en plafonds door middel van een laag gipsmortel of een zand/cement mortel. Een raapwerklaag is tussen de 7 mm en 5 cm dik.

Met raapwerk is het mogelijk om scheve muren of plafonds weer recht en strak te maken door bepaalde delen dikker of juist dunner te “rapen”. Raapwerk is een gladde ondergrond voor vrijwel alle wandafwerkingen, zoals sierpleister, verf of behang.

Schuurwerk

Schuurwerk is een afwerking met fijne zandkorrels erin. De schurende, ronddraaiende beweging bepaalt dan ook het uiterlijk. Hiermee is het mogelijk om een unieke afwerking te creëren. Elke stukadoor kan hierin een eigen handschrift of stijl tot uiting brengen. Schuurwerk wordt aangebracht met een wolkachtig (vlamachtig) effect. Dit wordt door middel van een spons verkregen. Schuurwerk heeft als voordeel dat het egaal opdroogt en dus niet meer overgeschilderd hoeft te worden.Voor plafonds en wanden is schuurwerk heel geschikt vanwege de rustieke uitstraling.

Sierpleister

Sierpleister is een decoratieve afwerking met een rustig en regelmatig korrelig oppervlak. Het is een kunststof gebonden materiaal wat verkrijgbaar is in verschillende korreldiktes. Het is in iedere gewenste kleur leverbaar. Voordeel van sierpleister is dat het duurzaam is en goed tegen een stootje kan. De ondergrond voor het aanbrengen van sierpleister dient vlak te zijn. Voor het aanbrengen van  sierpleister dient de ondergrond voorgestreken te worden met een voorstrijkmiddel. Dit zorgt voor een goede hechting van sierpleister. Sierpleister is zowel in binnen- als buitenkwaliteit te leveren.

Buitengevel

Als u last heeft van gebrokkelde buitenmuren of scheuren in de buitengevel is het mogelijk deze te stukadoren. Er zijn verschillende afwerkingen, zoals buitensierpleister, cementschuurwerk of glad pleisteren. Ook hier geldt dat de ondergrond eerst vlak moet zijn, om de muren te kunnen afwerken.

Sierlijsten en ornamenten

Sierlijsten en ornamenten geven een kaal en vlak plafond klasse en uitstraling. Het kan een vertrek optisch groter laten lijken. Je ziet het veel in oude panden, maar ook in nieuwbouwwoningen kan het de sfeer aanbrengen die u zoekt. Het aanbrengen van sierlijsten en ornamenten vereist kennis en ervaring. De ondergrond moet vlak en schoon zijn. Er is een keur aan bestaande lijsten en ornamenten verkrijgbaar, maar ook is een eigen ontwerp mogelijk. Ook voor restauratie in monumentale panden en kerken bent u bij Gerwin Alting aan het juiste adres.

Renovatie

Bij het restaureren of renoveren van monumentale en historische panden komt vakmanschap kijken. Scheuren in lijsten of ornamenten kunnen weer volledig hersteld worden. Dit is precisiewerk, waarbij je heel geduldig en vakkundig te werk moet gaan. Dit kan zowel binnen in een pand als aan een buitengevel uitgevoerd worden.